ua en ru

З початку року "Дніпрогаз" обстежив близько 1100 км газових мереж

З початку року "Дніпрогаз" обстежив близько 1100 км газових мереж До кінця року компанія планує обстежити ще 1800 км (УНІАН)

За сім місяців поточного року фахівці "Дніпрогазу" провели комплексне приладове обстеження (КПО) близько 1100 км газопроводів Дніпра та Дніпровського району. В результаті робіт було виявлено 63 витоки природного газу на надземних і підземних газопроводах.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

У 2021 році АТ "Дніпрогаз" планує обстежити понад 1800 км газопроводів комплексним приладовим методом. За сім місяців працівники служби КПО перевірили близько 1100 км газопроводів, що становить 60% від запланованих показників. В ході робіт було виявлено майже 200 пошкоджень ізоляційного покриття підземних газопроводів, 14 витоків газу на підземних і 49 витоків на надземних мережах.

"Важливо розуміти, що навіть несуттєві пошкодження газових мереж не тільки призводять до втрат природного газу, а й можуть спричинити виникнення аварійних ситуацій, - розповідає в.о. технічного директора "Дніпрогазу" Сергій Матієнко. - Для своєчасного виявлення витоків газу фахівці підприємства оснащені лазерними детекторами метану, газоіндикаторами, трасошукачами, обладнанням для контролю стану ізолюючого покриття газопроводів без розриття грунту та іншими сучасними приладами".

У прес-службі зазначили, що після комплексного обстеження газових мереж фахівцями компанії приймається рішення про можливість подальшої експлуатації газопроводів і включення їх в план капітальних ремонтів і реконструкції об'єктів системи газопостачання.

"Загальний обсяг фінансування заходів Плану розвитку газорозподільної системи АТ "Дніпрогаз" у 2021 році становить 79 млн гривень. Близько 40% коштів буде витрачено саме на технічне переоснащення газових мереж Дніпра та Дніпровського району. За ці кошти персонал Компані планує провести реконструкцію понад 3 км газопроводів, замінити 32 газорегулюючі пункти, побудувати 3 нові станції катодного захисту газопроводів і реконструювати 28 існуючих станцій електро-хімічного захисту газопроводів", - йдеться в повідомленні.