ua en ru

НАБУ заявило Луценку, що не має повноважень на автономне прослуховування

НАБУ заявило Луценку, що не має повноважень на автономне прослуховування Фото: НАБУ (flickr.com/nab_ukr)

НАБУ спростувало заяву Луценка щодо прослуховування чиновників

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) спростували заяву генерального прокурора України Юрія Луценка стосовно несанкціонованого прослуховування чиновників, передає прес-служба відомства у Facebook.

"Нагадуємо генпрокуророві, що НАБУ не має повноважень для здійснення автономного прослуховування і з цією метою користується засобами Служби безпеки України. Генеральний прокурор мав би знати, що "поставити" на прослуховування один номер на підставі судової ухвали про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо", - заявили в НАБУ.

У відомстві не виключили, що "подібні заяви мають на меті заблокувати створення незалежного Антикорупційного суду та дискредитувати Національне антикорупційне бюро".

Інформація, озвучена Генеральним прокурором під час брифінгу 20 вересня, про те, що НАБУ нібито здійснювало несанкціонов...

Опубліковано НАБУ 20 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що НАБУ незаконно прослуховувало понад 140 державних службовців.

"У мене є юридичні докази того, що НАБУ, отримавши дозвіл на прослуховування 18 осіб, здійснювало прослуховування більше 140. Це люди з охорони президента України та інші чиновники з різних гілок влади", - сказав генпрокурор.

Він додав, що доповів про цю ситуацію керівнику НАБУ.