ua en ru

НАБУ провело обшуки у секретаря екс-чиновниці ДМС Пімахової

НАБУ провело обшуки у секретаря екс-чиновниці ДМС Пімахової Фото: Діна Пімахова (facebook)

Пімахова залучила свого секретаря до незаконної схеми видачі посвідок на проживання

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провели обшуки у секретаря колишнього першого заступника голови Державної міграційної служби (ДМС) Діни Пімахової у рамках кримінального провадження за фактом можливого отримання неправомірної вигоди екс-чиновницею. Про це повідомляє "Слово і Діло".

Відповідне рішення щодо обшуків ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва, яким накладений арешт на вилучене під час обшуків майно.

За інформацією НАБУ, Пімахова залучила свого секретаря до незаконної схеми видачі посвідок на проживання та паспортів громадянина України.

Зазначається, що екс-заступниця голови ДМС за особистим підписом надсилала листи поліграфкомбінату "Україна", в яких визначала необхідність першочергового виготовлення паспортів для зазначеного кола осіб. Контроль за виконанням зазначених листів поклала на свого секретаря.

Під час обшуків за місцем проживання секретаря Пімахової детективи вилучили три мобільні телефони, планшет, флешку на 8 гігабайт і ноутбук. Постановою зазначені речі були визнані речовими доказами. НАБУ просило накласти на них арешт.

Вислухавши аргументи детектива, суд наклав арешт на три мобільні телефони та ноутбук секретаря Пімахової. На планшет та флешку арешт не накладали, оскільки, на думку суду, в в Бюро не надали доказів у необхідності арешту цього майна.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна Кабінет міністрів України звільнив першого заступника керівника Державної міграційної служби (ДМС) Діну Пімахову.