ua en ru

НАБУ отримало доступ до рахунків Омеляна по справі про незаконне збагачення

НАБУ отримало доступ до рахунків Омеляна по справі про незаконне збагачення Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омеляна підозрюють у декларуванні недостовірної інформації

Солом'янський районний суд Києва надав Національному антикорупційному бюро України доступ до рахунків міністра інфраструктури Володимира Омеляна в рамках розслідування його можливого незаконного збагачення. Про це з посиланням на рішення суду передає портал "Слово і Діло".

Повідомляється, що суд надав НАБУ доступ до рахунків Омеляна в "ПриватБанку". Зазначимо, антикорупційні органи завели справу на міністра інфраструктури за підозрою в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації. Зокрема, детективів зацікавив той факт, що Омелян користується BMW X5 2015 року випуску (вартістю близько 1,6 млн гривень), який за документами належить його брату, але не вказав автомобіль в деклараціях. Свої підозри НАБУ підкріплює тим, що брат Омеляна і страхова компанія "Уніка" уклали договори про страхування, в яких зазначено особистий телефон міністра.

За даними слідства, деякі страхові платежі сплачувались з рахунку "ПриватБанку". У зв'язку з цим НАБУ просить суд надати тимчасовий доступ до платіжних документів "ПриватБанку", які підтверджують оплату страхового платежу з двох рахунків.

У рішенні суду також зазначено, що Омелян всього в період 2012-2016 отримав дохід у розмірі 1,3 млн гривень, а його дружина - 2,32 млн гривень. Крім того, міністр декларував особисті заощадження в 90 тис. доларів і 25 тис. євро та заощадження дружини в 70 тис. доларів. При цьому Омелян з 1999 року працював на держслужбі.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року НАБУ початок розслідування щодо Омеляна. За даними слідства, з грудня 2016 року він з родиною проживає у будинку вартістю в 7 млн гривень, який належить двоюрідній племінниці дружини.