ua en ru

Ситник розказав про стан справи Труханова

Ситник розказав про стан справи Труханова Фото: Геннадій Труханов (Віталій Носач, РБК-Україна)

У НАБУ є понад 20 правових доручень по справі Труханова

У Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) є більше 20 правових доручень по справі Геннадія Труханова. Про це на брифінгу "Три роки діяльності НАБУ: ключові досягнення та виклики" повідомив директор відомства Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас більше 20 правових доручень по справі Труханова. Я не бачу доцільності об'єднувати справи в одне провадження. На мою думку, доцільно давати оцінку окремо: "Краян", аеропорт...", - заявив Ситник.

За його словами, у відомства давно була інформація про нерухомість, не внесену Трухановим в декларацію.

"Визначальним є те, наскільки швидко буде передана інформація. Ці справи існують, а найближчою до направлення до суду є справа "Краяна". Зараз прокурор антикорупційної прокуратури дав детективам ще декілька доручень, для їх виконання потрібно ще декілька днів. Я думаю, що якщо нічого не зміниться, то в травні ця справа буде, чи буде відкрито матеріали стороні захисту", - сказав Ситник.

Крім цього, директор НАБУ прокоментував ситуацію з аеропортом: "...це ситуація давнішня, тому що мер був тоді іншою особою, і там перевіряється цілий ряд осіб на причетність до незаконного відчуження з комунальної власності цього аеропорту, не тільки пан Труханов, і ця справа достатньо складна, але детективи наразі... фактично вони вбачають можливості починати готувати повідомлення про підозру".

За словами Ситника, справа має дві складові, однак вже готуються матеріали для повернення вказаного аеропорту.

"Було рішення про повернення аеропорту, але згодом було укладено мирову угоду", - додав він.

Нагадаємо, 12 квітня Солом'янський районний суд Києва ще на два місяці продовжив Труханову заборону виїзду за кордон.