ua en ru

На Южно-Українській АЕС завтра почнеться капітальний ремонт енергоблоку № 1

Енергоблок № 1 Южно-Української АЕС завтра, 5 березня, виведуть в капітальний планово-попереджувальний ремонт тривалістю 240 діб. Про це повідомляє прес-центр Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом".

Під час ремонту буде проведено випробування клапанів швидкодіючого редукційного пристрою скидання пари в атмосферу (БРУ-А) і запобіжних клапанів парогенераторів (ПК ПГ). Дані операції будуть супроводжуватися шумовим ефектом і викидом робочого середовища другого контуру (нерадіоактивного водяної пари).

Дане обладнання призначене для підтримки допустимого тиску пари в другому (нерадіоактивних) контурі АЕС. Планові випробування клапанів БРУ-А і ПК ПГ виконуються при кожному останове і виведенні блоку в попереджувальний ремонт, а також у ході підготовки до включення його в мережу.

Перший (радіоактивний) і другий (чистий) контури енергоблоків з реакторами ВВЕР, що експлуатуються в Україні, повністю ізольовані один від одного. Так що в атмосферу в даному випадку надходить чистий (нерадіоактивні) водяна пара.

Південно-Українська АЕС - розташована на берегах Південного Бугу в місті Южноукраїнськ Миколаївської області і є відокремленим підрозділом ДП НАЕК "Енергоатом". Входить до складу Южно-Українського енергетичного комплексу.

До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки ВВЕР-1000 сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегату загальною електричною потужністю в генераторному режимі 320 МВт, у стадії будівництва друга черга - гідроагрегат № 3).

Читайте також: Подальших обвалень на Чорнобильській АЕС не буде, - головний інженер станції