ua en ru

На В.Онопенко здійснюється тиск з метою його відставки, - Ю.Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє, що на голову Верховного суду України (ВСУ) Василя Онопенко здійснюється тиск з метою, щоб він залишив свою посаду. Про це Ю.Тимошенко заявила сьогодні, перед тим як увійти до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Ю.Тимошенко арешт зятя В.Онопенко і порушення кримінальної справи проти його доньки здійснюється з метою тиску на голову ВСУ.

Проаналізувавшивши, так звану правову реформу, Венеціанська комісія зробила різкі зауваження одним з яких було поновити Верховний суд як касаційну інстанцію. Тому Янукович і його оточення мусить надати Верховному суду повноваження розглядати справи в касації, тобто бути останньою інстанцією при розгляді справ.

"Проаналізувавши, так звану правову реформу, Венеціанська комісія зробила різкі зауваження, одним з яких було поновити Верховний суд як касаційну інстанцію. Тому Янукович і його оточення мусить надати Верховному суду повноваження розглядати справи в касації, тобто бути останньою інстанцією при розгляді справ.
При цьому він розуміє, що ВСУ залишається найбільш незалежним (органом) і на його голову він не може впливати", - сказала Ю.Тимошенко, додавши, що по даним, які дійшли з Адміністрації Президента, В.Онопенко поставили ультиматум за власним бажанням залишити посаду

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що ГПУ порушила кримінальну справу щодо молодшої дочки голови Верховного суду України Василя Онопенка - Ірини Онопенко. І.Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені 300 тис. дол.