ua en ru

На будівництво Подільського мостового переходу планується витратити 370 млн грн, - Голубченко

На будівництво Подільського мостового переходу планується витратити 370 млн грн. Про це заявив в інтерв'ю РБК-Україна заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Анатолій Голубченко.

Він нагадав, що з місцевого бюджету на будівництво мосту виділено 100 млн грн, "і очікуємо, що ще 270 млн грн додасть уряд". "Коли в нас було Євро-2012, на Подільський мостовий перехід було закладено 270 млн грн кредитних коштів. Тобто Агентство з проведення Євро-2012 повинно було взяти кредити під гарантію уряду. Ми маємо надію, що цього року ми ці кошти отримаємо. Таким чином, у нас буде 270 і 100, тобто разом - 370 млн грн на Подільський мостовий перехід", - сказав заступник голови КМДА і додав: "Мені хотілося б дуже до 2015 р. відкрити автомобільну частину".

У той же час від повідомив, що запуск Подільського мостового переходу в експлуатацію перенесено. "Поштову площу точно добудуємо, а Подільським мостовим переходом, можливо, і доведеться пожертвувати. Він не пусковий, а коли щось не пускове, то завжди від нього хочеться відщепнути, хоча, таким чином, ми віддаляємо пуск цього моста", - сказав Голубченко і додав: "Мені хотілося б дуже до 2015 р. відкрити автомобільну частину".

Він зазначив, що така можливість опрацьовується. "Та спершу нам потрібно побудувати станцію метро "Райдужну" в металоконструкціях, а потім на неї стає автомобільний міст і можна було б запустити автотранспорт. Тому ми взяли з проекту метрополітена станцію "Райдужну" і передали її КП "Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд" для того, що б вони одразу в складі мосту побудували цю станцію в металоконструкціях і запустили автотранспорт", - сказав Голубченко.

Він уточнив, що згодом, коли буде будуватися метро, то станція в металоконструкціях уже буде, її потім тільки оздоблять. "Є така пропозиція і її прийняли. Автомобільна частина із з'їздами, заїздами через станцію "Райдужна" коштуватиме близько 2,5 млрд грн. Однак варто зауважити, що цей проект не на один рік, а на 2013-2015 рр.", - повідомив заступник голови КМДА.

Читайте також: Кабмін розпорядився додати КМДА на реконструкцію Поштової площі 100 млн грн