ua en ru

На ринку торговельної нерухомості Києва в 2012-2013 рр. можливе значне збільшення нової пропозиції, - експерти

На ринку торговельної нерухомості Києва прогнозується значне збільшення нової пропозиції в кінці 2012 р. і протягом 2013 р. порівняно з 2011 р. При збереженні стабільної економічної ситуації, орендні ставки в Україні, найімовірніше, залишаться на колишньому рівні. Про це говориться в огляді ринку нерухомості України Colliers International.

Експерти відзначають, що у разі погіршення економічної кон'юнктури, а також виходу всіх запланованих до введення в експлуатацію об'єктів, орендні ставки можуть знизитися, а вакантність зрости.

Подальша експансія рітейл-операторів буде відбуватися переважно в якісних проектах в Києві та містах-мільйонниках, а також в обласних центрах з населенням понад 300 тис. людей.

Крім того, експерти відзначають, що через відсутність нової пропозиції на ринку, а також стабільного попиту на торговельні приміщення вакантність існуючих ТЦ/ТРЦ у Києві залишилася напрежнем рівні і склала 1,7%.

Орендні ставки в першому півріччі 2012 р. залишалися на колишньому рівні. Станом на 1 липня 2012 р. найвищі орендні ставки на секції 100-200 кв.м в найбільш успішних ТЦ/ТРЦ м. Києва склали 130 дол. за 1 кв.м на місяць. Найвищі орендні ставки на головних торгових вулицях м. Києва на вивільнювані секції 100-200 кв.м досягли 300 дол за 1 кв.м на місяць.

Читайте також: Орендні ставки на офісні приміщення в Києві можуть знизитися за умови виходу на ринок запланованих об'єктів до кінця 2012 р