ua en ru

На російському ринку акцій торги завершилися зниженням основних індексів

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням основних індексів.

Торги на російському ринку акцій завершилися зниженням основних індексів. На 18:50 мск індекс ММВБ упав на 1,26% в порівнянні із закриттям попереднього торгового дня - до позначки 1319,02 пункту, а індекс РТС - на 0,47% - до 1155,81 пункту. Обсяг торгів за підсумками дня склав 437 млрд руб.

В "зеленій" зоні завершили торги акції "Аерофлоту" (+11%), "Сєвєрсталі" (+1,2%), "Інтер РАО" (+6,6%), "Россетей" (+3,3%). У "червоній" зоні опинилися акції Газпрому (-1,4%), "Русгідро" (-2,7%), ОАК (-4%), "Норнікеля" (-1,6%), Сбербанку (-1%).

Відкривалися російські торги також зниженням індексів. Станом на 10:10 мск індекс ММВБ знизився на 0,56% - до 1328,33 пункту. Індекс РТС просів до 1155,29 пункту, що на 0,51% нижче рівня закриття попереднього торгового дня.

"Ми не виключаємо, що 20 березня одностайний зростання на ринку акцій, що спостерігався протягом останніх торгових сесій, може перейти в менш активну фазу, і, можливо, частина інвесторів почне замислюватися про скорочення раніше відкритих довгих позицій", - повідомив в інтерв'ю РБК брокер по роботі з ключовими клієнтами ФГ БКС Володимир Крохалев. Цьому можуть сприяти відбулося відновлення ринку після надмірних продажів минулого тижня, закінчення засідання ФРС, за підсумками якого, швидше за все, продовжиться скорочення обсягу викупу активів на 10 млрд дол., а також плани Європейської ради щодо обговорення третього етапу санкцій щодо РФ, додав він.

Як повідомляє аналітик УК "Райффайзен Капітал" Софія Кірсанова, після зростання індексів в останні два дні інвестори знову зайняли вичікувальну позицію, оскільки реакція американських і європейських властей на вчорашній виступ Володимира Путіна поки так і не прояснилася, і жодних відповідних заяв не надходило.

"Більш явний тренд сформується завтра, коли стануть відомі результати засідання ФРС США та коментарі Джанет Йеллен щодо поточної економічної ситуації в країні, а також думки представників європейського співтовариства щодо нових санкцій по Росії в ході зустрічі в Брюсселі", - зазначила експерт.