ua en ru

На програму боротьби з безробіттям в ЄС можуть виділити більше 6 млрд євро

На загальноєвропейську програму боротьби з безробіттям можуть виділити більше 6 млрд євро з європейського бюджету. Про це повідомляє "Росія 24".

Над програмою зараз працюють міністри праці європейських країн. Зокрема, міністри праці велику увагу приділять підвищенню зайнятості молоді. Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле впевнений, що підвищення рівня зайнятості молодих людей - ключове завдання. Якщо її не вирішити, то саме майбутнє єдиної Європи опиниться під сумнівом.

Німеччина, поряд з Францією та Італією, підтримала заходи з порятунку молодого покоління європейців, які побоюються того, що вони не знайдуть собі роботу, при цьому серед молоді в ЄС майже кожен четвертий числиться безробітним, цей показник більш ніж у два рази перевищує статистику серед дорослих.

"Ми повинні бути більш успішним у нашій боротьбі з безробіттям серед молоді, інакше ми програємо битву за єдність Європи", - заявив міністр фінансів ФРН.

Урядам необхідно діяти за кількома напрямками: по-перше, ввести в дію масштабні програми з навчання молоді, по-друге, програми підтримки молодих підприємців, по-третє, має сенс субсидувати частину заробітної плати роботодавцям, щоб дати останнім додатковий стимул наймати молодь.

"Перед нами стоїть завдання порятунку цілого покоління молодих людей, які налякані. Нинішнє покоління молодих людей має блискучу освіту, проте ми залишаємо молодь у резерві. Це неприйнятно", - зазначив міністр праці Італії Енріко Джованніні.

Німеччина впродовж останніх тижнів зробила кроки щодо вирішення проблеми безробіття, підписавши двосторонні угоди з Іспанією і Португалією. Німецькі міністри заявили на конференції про те, що Європа повинна продовжувати йти шляхом структурних реформ для підвищення конкурентоспроможності молодих людей, а також ефективно використовувати наявні кошти ЄС. Незважаючи на те, що всі погодилися з тим, що необхідні кроки, спрямовані на вирішення проблеми безробіття серед молоді, міністри не запропонували конкретних заходів, наполягаючи на тому, що Європа повинна бути прагматичною і працювати на різних напрямках.

Читайте також: ЄС може вирішити проблему безробіття серед молоді до кінця року