ua en ru

На майбутніх парламентських виборах "Свобода" збереже своїх виборців, - експерт

Результат лідера "Свободи" Олега Тягнибока на президентських виборах не є реальним показником підтримки цієї партії. Таку думку висловив політолог Олексій Гарань, коментуючи перспективи парламентських виборів для партій, присутніх у нинішній Верховній Раді.

За словами Гараня, багато виборців "Свободи" на президентських виборах віддали свої голоси Порошенко, щоб він переміг у першому турі.

"При цьому "Свобода" показала високі результати на місцевих виборах - наприклад, вперше пройшла в Київраду, змогла утворити фракцію у черкаській міськраді, забезпечила перемогу свого кандидата на виборах мера Прилук", - зазначив експерт.

"Свобода" як політична сила більше свого лідера. У "Свободи" є важливий плюс в очах частини виборців - ідеологічна послідовність. При цьому поступово вона еволюціонує від вкрай правої сили в бік консерватизму. І цей процес ще не завершений. Проте зараз перед партією з'явилися нові ризики, їй доведеться відповідати за дії та результати роботи нинішнього Кабміну", - заявив експерт.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2012 року "Свобода" набрала 10,5% голосів виборців.