ua en ru

На відкритті фондових торгів у США сьогодні очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 16 листопада очікується зниження провідних індексів. В основному побоювання інвесторів викликають новини з Європи, де триває боргова криза низки країн зони обігу єдиної європейської валюти - євро.
Зокрема, в Італії і Греції відбувається зміна керівництва. Маріо Монті, призначений наступником італійського прем'єра Сильвіо Берлусконі, сьогодні повинен представити новий уряд. У Греції сьогодні відбудеться голосування про довіру новому прем'єрові Лукасу Пападимосу.
Крім того, трейдери також готуються до публікації низки важливих макроекономічних даних. Зокрема, до відкриття торгів (в 15:30 за київським часом) Міністерство праці поширить інформацію за рівнем інфляції за підсумками жовтня 2011 р. За прогнозами аналітиків, споживчі ціни в місячному обчисленні не зміняться.
Також до початку сесії інвесторів чекають ще дві доповіді. О 16:00 за київським часом Міністерство фінансів США опублікує дані по руху капіталу за підсумками вересня ц.р., а в 16:15 Федеральна резервна система (ФРС) країни повідомить про динаміку обсягу промислового виробництва в жовтні ц.р. Експерти очікують, що промвиробництво за підсумками минулого місяця збільшилось на 0,4%.
У сегменті корпоративних новин інвесторів цікавить компанія Dell, яка займається виробництвом комп'ютерів. Після закінчення минулої торговельної сесії компанія опублікувала звіт за 9 місяців 2011-2012 рр. Згідно з матеріалами Dell, чистий прибуток за період виріс майже на 60%, що може позитивно позначитися на котируваннях компанії протягом сьогоднішніх торгів.
Станом на 13:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизились на 86,00 пункту (-0,71%), на індекс S&P - на 12,50 пункту (-1,00%), на індекс Nasdaq - на 14,75 пункту (-0,63%).