ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 7 листопада очікується зниження провідних індексів

Фондові торги в США 7 листопада 2011 р. відкриються зниженням провідних індексів услід за ринками Європи, які опустилися на тлі побоювань інвесторів щодо подальшої долі Греції. Нагнітає обстановку і неспокій трейдерів щодо можливостей лідерів єврозони впоратися з проблемами в регіоні на тлі політичної невизначеності в Італії, де опозиція все активніше намагається змістити прем'єр-міністра Сільвіо Берлусконі.
Раніше член управляючого комітету Європейського центробанку (ЄЦБ) Ів Мерш в інтерв'ю італійським ЗМІ повідомив, що організація може припинити скупку італійських держоблігацій, якщо країна не вирішить політичні розбіжності і не зробить необхідних кроків для скорочення держборгу.
Відзначимо, що сьогодні в другій половині дня в Брюсселі відбудеться засідання міністрів фінансів країн єврозони, до якого буде приковано увагу інвесторів. На конференції обговорюватимуться питання, що стосуються розширення кредитного потенціалу Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF).
На хід торгів можуть вплинути також корпоративні новини і новини з області злиття і поглинань. Раніше сьогодні американський рітейлер електроніки Best Buy повідомив, що має намір придбати у Carphone Warehouse Group свою частку в спільному підприємстві за 1,3 млрд дол. Американський автовиробник General Motors відзначив, що планує подвоїти продажі автомобілів в КНР до 2015 р. і довести цей показник до 5 млн екземплярів, незважаючи на зниження попиту, що спостерігається на автомобільному ринку КНР в останні місяці.
Зниженням котирувань на відкритті торгів можуть наголоситися американські банки, включаючи Bank of America, Citigroup J.Р.Мorgan Chase і Morgan Stanley, а також нафтогазові компанії США ExxonМobil, Chevron і Conocophillips на тлі зниження цін на нафту.
Станом на 12:49 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 126,00 пункту (-1,06%), на індекс S&Р - на 14,40 пункту (-1,11%), на індекс Nasdaq - на 23,25 пункту (-0,99%).