ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 30 січня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 30 січня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 30 січня очікується підвищення провідних індексів. Негативну динаміку, зумовлену новими кроками Федеральної резервної системи (ФРС) США у справі скорочення програми QE3, а також негативними макроекономічними даними з Китаю, здається, вдалося переломити за рахунок очікувань інвесторів щодо публікації одного з найважливіших звітів - свіжих даних по ВВП країни.

Напередодні фондові торги в сша завершилися падінням всіх індексів, фондові торги в Японії закрилися зниженням на 2,45%, а сьогоднішня торгова сесія в Європі відзначилася боковим рух індексів із загальною тенденцією до зниження. Приводів для такої маловпечатляющей тенденції - два. По-перше, 03:45 за київським часом HSBC повідомив, що, за переглянутими даними, PMI в промисловості КНР становить у січні 49,5 пункту. Результат поступився навіть маловпечатляющему попереднім значенням індексу - 49,6 пункту. Згідно з результатами доповіді, індекс знизився вперше за півроку, впавши нижче знакової позначки в 50 пунктів (у грудні становив 50,5 пункту), що свідчить про уповільнення промвиробництва в економіці Піднебесної. По-друге, ФРС США знову посилила побоювання інвесторів, в черговий раз скоротивши програму "кількісного пом'якшення QE3. Викуп казначейських облігацій та іпотечних цінних паперів був зменшений ще на 10 млрд дол. - до 65 млрд дол., як і півтора місяці тому, коли обсяг скоротили до 75 млрд дол.

Сьогодні вся увага інвесторів буде прикута до нових макроекономічних даних. Так, сьогодні буде оприлюднений один з головних макроекономічних доповідей - попередні дані по ВВП США за IV квартал 2013р. Аналітики чекають, що показник у перерахунку на річні темпи (annualised) складе 3,2%.

Крім того, сьогодні до публікації заплановано щотижневий звіт по числу первинних вимог щодо виплати допомоги по безробіттю. Очікується, що за підсумками тижня, що завершився 24 січня, число вимог трохи зросте і складе 330 тис. проти 326 тис. вимог тижнем раніше.

Також інвесторам повідомлять нові дані з ринку нерухомості: будуть опубліковані свіжі дані про видачу дозволів на будівництво за підсумками грудня.

Увага інвесторів також привертає корпоративна звітність, на яку надзвичайно багатий на сьогоднішній день. Серед тих, хто ознайомить інвесторів з підсумками своєї звітності за квартал до початку торгового старту, Colgate-Palmolive, нафтові ConocoPhillips і Exxon, виробник мотоциклів Harley Davidson, виробник електронних карток Visa, а також багато інших.

ConocoPhillips вже встигла повідомити про значне зростання прибутку (на 74%), здебільшого забезпеченої продажем бізнесу компанії в Алжирі, і про деякому зниженні виробництва. Visa відзвітувала про зростання прибутку на 9% - до 1,41 млрд дол. Результат компанії перевершив прогнози: якщо в минулому році прибуток на акцію склав 1,94 дол., то в I кварталі 2014 фінансового року показник склав 2,21 дол./акція, що перевищило консенсус-прогноз в 2,16 дол./акція.

Після закриття торгів поряд з багатьма іншими відзвітують онлайн-рітейлер Amazon і високотехнологічний гігант Google.
Станом на 14:52 за київським часом 30 січня 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 52,00 пункту (+0,33%), на індекс S&P - ростуть на 3,9 пункту (+0,22%), на індекс Nasdaq - підвищуються на 13,75 пункту (+0,40%).