ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 3 січня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 3 січня 2011 р. очікується зростання провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Як очікується, в першу торговельну сесію 2011 р. на ринку буде спостерігатися підвищена активність серед гравців, викликана оптимістичними очікуваннями зростання національної економіки, а також успішними фінансовими показниками американських компаній, повідомляє РБК.
На цьому тлі сприятливо може складеться торгова сесія для найбільших фінансових інститутів Нового світу. У верхні клітини біржового табло можуть піти котирування найбільшого в США за обсягом активів Bank of America, фінансової корпорації Citigroup, а також банків Morgan Stanley, Wells Fargo & Co., Goldman Sachs і інших компаній.
Успішно можуть початися торги для найбільшого в США виробника алюмінію Alcoa Inc. Варто відзначити, що акції компанії, що торгуються на європейських торгових майданчиках, додають у ціні завдяки рішенню аналітиків німецького банку Deutsche Bank AG підвищили рекомендації по акціях Alcoa до "купувати".
Зростання цін на промислові метали надасть підтримку та іншим представникам гірничодобувного сектора США. Дорожчати, ймовірно, будуть цінні папери мідьовидобувної компанії Freeport-McMoRan Copper & Gold, сталеливарних USSteel Corp. і AK Steel Holding, а також золотошукачів Newmont Mining і Barrick Gold.
У зростання можуть піти папери американського автоконцерну General Motors. Очікується, що трейдерам доведеться за смаком рішення експертів інвестбанку Goldman Sachs Group підняти рекомендації по акціях компанії до "купувати".
За схожою причини успішно можуть стартувати акції американського авіабудівного концерну Boeing Co. після того, як банк JPMorgan Chase & Co. підняв рекомендації по цінних паперах компанії до "вище за ринок".
Зростання цін на нафту обумовить висхідну динаміку котирувань американських енергетичних компаній. Дорожчати сьогодні можуть акції нафтового гіганта Exxon Mobil, а також його конкурентів - ConocoPhillips, Chevron і Marathon Oil. Одночасно зміцнити свої позиції зможуть акції нафтосервісних підприємств Schlumberger і Halliburton.
Станом на 14:50 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 62,00 пункту (+0,54%), на індекс S & P - на 7,90 пункту (+0,63%), а на індекс Nasdaq - на 17,50 пункту (+0,79%).