ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 18 жовтня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 18 жовтня 2013 р. очікується підвищення провідних індексів. Приводом для цього залишається як врегулювання питання з відновленням роботи держсектора і запобіганням дефолту, так і нові, дуже обнадійливі макроекономічні дані з Китаю.

Зростання ВВП в Китаї в III кварталі склав 7,8%, що стало найкращим показником з кінця 2012 р. Ці оптимістичні дані вселяють в інвесторів упевненість в тому, що друга за величиною економіка в світі впевнено рухається по шляху зростання.

За підсумками попередньої сесії один з провідних індексів Dow Jones industrial average завершив торги незначним зниженням на 0,01% на тлі корпоративних новин. Сьогодні увага інвесторів буде залучено до нової порції звітності компаній.

На ранок торгового дня запланований звіт банківського гіганта Morgan Stanley. Також увага інвесторів буде прикута до звітів американської багатогалузевої корпорації General Electric, найбільшої нафтосервісної компанії Schlumberger і американської корпорації Honeywell, що виробляє електронні системи управління і автоматизації.

Напередодні звітності котирування Morgan Stanley до офіційного відкриття торгів піднялися на 1,3%, папери General Electric вході after-hours торгів просіли на 0,1%, а ринкова капіталізація Honeywell зросла на 1,5%.

Котирування високотехнологічного гіганта Google злетіли до офіційного відкриття торгів майже на 8%. Це пов'язано з сприятливим звітом компанії за підсумками III кварталу чистий прибуток виріс на 36,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року і склав 2,97 млрд дол. Прибуток на звичайну акцію склав 8,90 дол., що на 34% більше аналогічних результатів 2012 р., коли вона досягала 6,59 дол. Результати компанії як прибутку, так і з продажу злетіли на 12% порівняно з минулим роком і перевершили очікування аналітиків Thomson Reuters.

Цінні папери мережі ресторанів мексиканської кухні Chipotle, що одержала свою назву за найменуванням мексиканської приправи чіпотле, злетіли в ціні після офіційного закриття попередніх торгів на 7,8%. Причиною для цього знову стала яскрава фінансова звітність, де квартальні продажі компанії перевершили очікування аналітиків.

Станом на 14:43 мск 18 жовтня ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 20,00 пункту (+0,13%), на індекс S&P - на 2,00 пункту (+0,12%), на індекс Nasdaq - на 14,00 пункту (+0,42%).