ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 14 листопада 2011 р. очікується бічний рух провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 14 листопада 2011 р. очікується бічний рух провідних індексів на тлі зміни політичного керівництва в Греції та Італії, з яким інвестори асоціюють перспективи подолання європейського бюджетно-боргової кризи.
13 листопада парламент Італії схвалив закон про заходи жорсткої економії, або "закон про фінансову стабільність", що передбачає підвищення пенсійного віку, цін на бензин, а також ряд заходів щодо скорочення держвидатків. Тоді ж прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі подав заяву про відставку. Прохання було задоволено Президентом країни Джорджіо Наполітано під час зустрічі двох політиків в президентському палаці в Римі, після чого Президент уповноважив колишнього єврокомісара Маріо Монті сформувати новий кабінет міністрів.
11 листопада ц.р. в Греції завершилося формування тимчасового коаліційного уряду на чолі з колишнім віце-президентом Європейського центробанку (ЄЦБ) Лукасом Пападемосом, в який в основному увійшли міністри від двох провідних партій країни - ПАСОК (Всегрецький соціалістичний рух) і "Нова демократія".
Увага інвесторів після відкриття американських бірж буде прикута до акцій Boeing Co., які подорожчали на торгах в Німеччині після отримання авіапромисловим концерном найбільшого в історії компанії замовлення. Авіакомпанія Emirates буквально "підірвала" авіасалон в Дубаї, розмістивши замовлення на 50 літаків Boeing 777. Вартість контракту оцінюється в 26 млрд дол. і включає опціон на покупку 20 авіалайнерів американського концерну. Учасники торгів також чекають руху в акціях найбільшого в США виробника алюмінію - Alcoa Inc. на тлі подорожчання металів, а також у паперах найбільшого в світі провайдера нафтосервісних послуг Schlumberger Ltd. Котирування Corning Inc. можуть підскочити на 20% у разі зростання продажів найбільшого в світі виробника покриттів для РК-екранів, згідно з повідомленням професійного американського ділового видання Barron's.
Станом на 13:40 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 32,00 пункту (-0,26%), на індекс S&P - на 5,40 пункту (-0,43%), на індекс Nasdaq - на 11,75 пункту (-0,50%).