На Фестивалі Борщу найсмачнішим виявився борщ, в який була додана горілка "Хортиця"
У ці вихідні на Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку в Києві пройшов Всеукраїнський фестиваль борщу. Розділившись на дві команди: моделі і спортсмени під керівництвом професійних кухарів намагалися завоювати найвищі бали в жюрі фестивалю.
Моделі приготували 100 літрів чернігівського борщу, а спортсмени - стільки ж традиційного українського по давньому козацькому рецепту.
Як відмітили професійні кухарі, додавання невеликої кількості горілки в перше блюдо - суп або борщ, робить воду м'якше за смаком і, головне, додає тонкий відтінок страві.
Саме тому ведучий фестивалю завершив цей старовинний рецепт, додавши в борщ горілку із смаком абсолютної чистоти "Хортиця".
І аби борщ воістину був правильним, зажарку до нього робили на кращому маслі і вперше заправили йодованою сіллю.
А переможців конкурсу борщу визначало жюрі, яке одноголосно віддало свою перевагу борщу, звареному саме спортсменами.