ua en ru

На Донеччині СБУ затримала бойовика з РФ на прізвисько "Лезгін"

На Донеччині СБУ затримала бойовика з РФ на прізвисько "Лезгін" Джерело фото:argumentua.com
Поблизу м. Волноваха Донецької області оперативна група контррозвідки СБУ затримала члена диверсійно-розвідувальної групи, незаконного збройного формування "Оплот" на прізвисько "Лезгін".

Поблизу м. Волноваха Донецької області оперативна група контррозвідки СБУ затримала члена диверсійно-розвідувальної групи, незаконного збройного формування "Оплот" на прізвисько "Лезгін". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що у жовтні ц. р. "Лезгін" прибув у Донецьк з Ростова Російської Федерації, незаконно перетинаючи державний кордон України, добровільно вступив до бандформування бойовика "Шамана", - йдеться в повідомленні.

Після спеціальної підготовки "Лезгина" відібрали для диверсійно-розвідувальної групи, яка складалася із семи бойовиків різних національностей на чолі з громадянином РФ на прізвисько "Електрик".

Інтернаціональне злочинне формування брало активну участь у збройних нападах на секрети українських військових, розвідували місця розташування підрозділів Збройних Сил України, надавали їх координати бойовикам для коригування обстрілів по позиціях українських сил.

Контррозвідка СБУ затримала бойовика під час спроби облаштувати засідку для нападу на український патруль. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ в Донецькій області затримала трьох громадян України за пособництво терористам ДНР.