ua en ru

М.Томенко: "Сформовано "український" уряд Януковича-Ющенка".

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що в Україні "сформовано "український" уряд Януковича-Ющенка". Так він прокоментував затвердження парламентом нового складу Кабінету міністрів України на чолі з Миколою Азаровим, повідомляє секретаріат віце-спікера.

За словами М.Томенка, ведучи виборчу кампанію проти Юлії Тимошенко, Віктор Ющенко постійно акцентував увагу на тому, що ближчим часом в Україні з´явиться український прем´єр-міністр та український уряд. "Сьогодні можемо стверджувати, що завдяки активній участі в президентській виборчій кампанії В.Ющенка на стороні Віктора Януковича такий "український" уряд з´явився", - сказав він.

Першими наслідками цього "українського" уряду, на думку М.Томенка, є те, що під час представлення на посаду прем´єр-міністра М.Азарова абсолютна більшість членів коаліції перейшла на російську мову. "Треба вважати, що російська мова стала мовою правлячої коаліції. Аналізуючи склад уряду, можна сказати, що російська мова стане не тільки мовою Адміністрації президента, про що вже не раз писали експерти, а, очевидно, і мовою новоствореного уряд", - наголосив М.Томенко.

Віце-спікер зазначив також, що "сьогодні, прогнозуючи можливі рішення цього уряду, треба мати на увазі відповідальність всіх тих політиків, які сприяли у появі саме такого уряду".