М.Присяжнюк: В Україні виробництво м'яса птиці до 2015 р. може збільшитися на 33% - до 1,85 млн т
В Україні виробництво м'яса птиці може збільшитися на третину до 2015 р., про що свідчать теперішні темпи нарощування виробництва. Протягом минулого року його було вироблено майже 1,5 млн т. Про це повідомив сьогодні міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк під час спільної робочої поїздки з Президентом України Віктором Януковичем до Київської області та відвідання "Комплексу "Агромарс", повідомляє прес-служба МінАПК.
"За прогнозами спеціалістів, збереження темпів розвитку галузі забезпечить виробництво м'яса птиці у 2015 обсягом 1845 тис. т, в тому числі 1618 тис. т по сільгосппідприємствах, що більше проти 2010 р. відповідно на 33 і 38 відсотків", - повідомив М.Присяжнюк.
За словами міністра, таким чином буде забезпечена не лише потреба внутрішнього споживчого ринку, а й сформовано експортний потенціал. Для цього протягом п'яти років необхідно вкласти 9 млрд 350 млн грн.
Сприятливі умови для розвитку птахівництва дозволяють нарощувати обсяги виробництва м'яса птиці та яєць: "Завдяки ефективній співпраці держави та вітчизняних аграріїв промислове птахівництво за останніх кілька років вдалося відродити, а споживання м'яса на душу населення - збільшити. Протягом 2010 р. було вироблено 1224,8 тис. т м'яса птиці, а поголів'я птиці у всіх категоріях господарств станом на 1 січня 2011 р. становило 202,1 млн голів", - зазначив міністр.
М.Присяжнюк підсумував, що сьогодні вітчизняне промислове птахівництво нарощує обсяги експорту. "За останні кілька років обсяги експорту м'яса птиці з України зросли і у 2010 р. становили 33,0 тис. тонн. Те ж саме стосується яєчних продуктів, за минулий рік експорт цього продукту становив 3929 т", - додав він.