ua en ru

Мюнхенська конференція-2018: одним з головних питань стане майбутнє ЄС

Мюнхенська конференція-2018: одним з головних питань стане майбутнє ЄС Фото: Вольфганг Ішингер (flickr.com worldeconomicforum)

Мюнхенська конференція-2018 розпочалася у Німеччині

В рамках Мюнхенської конференція-2018 одним з головних питань стане майбутнє Євросоюзу. Про це в ході відкриття заходу заявив голова конференції з безпеки Вольфганг Ішингер.

"Говоритимемо про багато речей, більшість питань зовсім не другорядні. Буде дуже багато заходів на полях конференції. Як на мене, одне з головних питань - майбутнє ЄС. Ми запросили французських та німецьких міністрів оборони разом розпочинати конференцію. Я також вважаю, що є велике бажання у Німеччини та Франції спільно вирішувати проблеми, будувати Європу, яка захищає нас. Це чудова ідея, але як ми це зробимо на практиці", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко сьогодні, 16 лютого 2018 року, виступить на Мюнхенській конференції-2018. Виступ Порошенка на Мюнхенській конференції з безпеки запланований на 18:45-19:00 за місцевим часом (19:45-20:00 за Києвом). Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко виступить на тему викликів безпеці у сучасному світі. У рамках візиту глава держави проведе двосторонні зустрічі з керівниками ООН та Північноатлантичного альянсу, високими представниками США, керівництвом держав-членів та інституцій Європейського Союзу.