ua en ru

Україна побореться за те, щоб змінити рішення ФІФА щодо матчу в Харкові, - Суркіс

Україна буде боротися за те, щоб наступний відбірковий матч між збірними України та Польщі на стадіоні в Харкові пройшов у присутності глядачів. Про це заявив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс в ефірі програми "Шустер LIVE" на телеканалі "Інтер".

Так на запитання ведучого, чи готова Україна, якщо вже не за Львів, то хоча б за матч у Харкові боротися, Суркіс відповів: "Я зі свого боку готовий надати всіляку підтримку для того, щоб, якщо дійсно в якихось питаннях, пов'язаних з описом подій на львівській арені, є упередження до того, щоб винести таке рішення, безумовно, ми, я сподіваюся, будемо боротися за те, щоб як мінімум, змінити рішення, і стадіон у Харкові, можливо, отримає умовне покарання. Дай, боже, щоб спільними зусиллями нам це вдалося - для цього залишилося не багато часу, але я думаю, що ми зобов'язані скористатися цим шансом".

ФІФА покарала збірну України за поведінку вболівальників під час матчу відбору Чемпіонату світу проти Сан-Марино у Львові. Наступний відбірковий матч в Харкові збірна України проведе без глядачів. Крім того, наша федерація оштрафована на 45 тис. франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до 2018 р. включно.