ua en ru

МВФ: Країни єврозони і фонд зроблять все для подолання боргової кризи і забезпечення фінансової стабільності в зоні євро

Міністри фінансів і глави центральних банків країн, що входять в Міжнародний валютний фонд (МВФ), заявили, що країни єврозони і МВФ зроблять все, щоб подолати боргову кризу і забезпечити фінансову стабільність в зоні євро в цілому. Про це йдеться в комюніке, випущеному за підсумками засідання у Вашингтоні керівного органу МВФ - Міжнародного валютного-фінансового комітету (МВФК), передає BBC.

"Ми знаходимося в різних умовах, але наші економіки та фінансові системи тісно взаємопов'язані. Тому ми діятиме колективно, щоб відновити довіру і фінансову стабільність, і відродити глобальне зростання", - говориться в комюніке.

Сторони визнали необхідність рішучих дій в усуненні небезпек для світової економіки - ризиків, пов'язаних з борговими кризами, високого рівня безробіття, слабкості фінансової системи і економічного зростання.

У заяві МВФ сказано, що розвинені країни забезпечать стійкі позиції банків в плані капіталів і доступу до достатнього фінансування.

У комюніке МВФК міститься заклик до МВФ завершити до січня 2013 р. перегляд системи голосуючих квот в рамках фонду і представити свої пропозиції до наступної зустрічі МВФК, яка призначена на 21 квітня 2012 р. у Вашингтоні.