ua en ru

МВФ знизив прогноз зростання світової економіки в 2012 р. на 0,7 п.п. - до 3,3% (доповнення)

Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогноз зростання світової економіки в поточному році до 3,3%. Попередня оцінка передбачала зростання глобального ВВП в 2012 р. на 4,0%. Оновлені економічні прогнози представлені в січневій редакції доповіді World Economic Outlook, опублікованій сьогодні.
МВФ прогнозує, що ВВП єврозони в 2012 р. скоротиться на 0,5% (раніше очікувалося зростання на 1,1%), а економіка США виросте на 1,8% (прогноз залишився незмінним).
У 2013 р. світове економічне зростання прискориться до 3,9%, в США - до 2,2%, тоді як зростання в єврозоні складе лише 0,8%, прогнозує МВФ.
За підсумками 2011 р. світова економіка зросла на 3,8%, оцінює фонд. У попередній версії доповіді у вересні 2011 р. прогнозувалося зростання на 4%.
"Глобальному економічному відновленню загрожують серйозні труднощі єврозони і інші проблеми по всьому світу", - наголошується в доповіді. Урядам і центробанкам необхідно відновити довіру на ринках і покласти край кризі в єврозоні шляхом підтримки економічного зростання, продовжувати коригувати бюджетні дефіцити, протистояти тенденції скорочення кредитування та надавати додаткові монетарні стимули і ліквідність".
Китай, що заслужив звання локомотива світової економіки, не уникне негативних ефектів від єврокризи: за оцінками МВФ, економічне зростання у Піднебесній досить різко сповільниться в 2012 р. - до 8,2% з 9,2% в 2011 р. Раніше МВФ прогнозував зростання ВВП Китаю на 9,0% в поточному році.
Нагадаємо, 18 січня Світовий банк (СБ) опублікував доповідь, в якій міститься прогноз про уповільнення зростання світової економіки в 2012 р. на тлі європейських боргових проблем.