ua en ru

МВФ очікує, що в Раду подадуть погоджений з програмою EFF проект держбюджету-2016

МВФ очікує, що в Раду подадуть погоджений з програмою EFF проект держбюджету-2016 Фото: Верховна Рада

У МВФ сподіваються, що Рада прийме узгоджений держбюджет

Міжнародний валютний фонд (МВФ) очікує подання Кабінетом міністрів України до Верховної Ради проекту державного бюджету на 2016 р. Про це йдеться у заяві МВФ, оприлюдненій по результатам роботи місії Фонду у Києві.

У заяві зазначається, що місія МВФ продовжувала конструктивні дискусії з владою з питань політики, необхідних для завершення другого перегляду виконання програми угодою про механізм розширеного фінансування (EFF) на підтримку програми економічних реформ керівництва країни. Істотна робота на технічному рівні допомогла розвитку взаємної домовленості про податкову реформу і наслідків для бюджету 2016 року. Відповідно, зараз важливо, щоб уряд подав до парламенту бюджет, що узгоджується з програмними цілями подальшого скорочення бюджетного дефіциту і державного боргу до безпечного рівня, і ухвалення Радою зазначеного бюджету.

У МВФ зазначають, що надійна фіскальна позиція у поєднанні із заходами, спрямованими на оздоровлення банківської системи і пришвидшення економічних реформ, є критично важливими для укорінення фінансової стабільності і створення підґрунтя для потужного та сталого зростання.

Нагадаємо, основою державного бюджету України на 2016 рік буде національна безпека і оборона.