ua en ru

МВФ не виключає можливості продовження програми співпраці з Україною, - Хорошковський

МВФ не виключає можливості продовження програми співпраці з Україною. Про це під час засідання комітету Верховної Ради України (ВР) з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики заявив міністр фінансів України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кілька днів тому у мене була зустріч з представниками МВФ, вони в принципі готові продовжити програму. Поки що мова не йде про відновлення кредитної лінії по виділенню грошей, але це вже дуже хороший сигнал для іноземних інвесторів", - сказав Хорошковський.

У той же час він зазначив, що якщо програма співпраці не буде відновлена, Україна впорається зі своїми зобов'язаннями.

"У нас достатнє забезпечення фінансовим ресурсом", - зазначив міністр.

Крім того, він нагадав, що найбільше навантаження по виплаті боргів припаде на літо, а потім на жовтень 2012 р. За його словами, також були зроблені боргові виплати в лютому, з якими Україна успішно впоралася.

Нагадаємо, раніше Світовий банк заявляв, що в України є ризик розірвання чинної угоди про кредит stand-by з Міжнародним валютним фондом. У свою чергу віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко повідомляв, що Кабмін розглядає Світовий банк у вигляді альтернативи МВФ.