ua en ru

МВС: учасник Автомайдану в Києві збив інспектора ДАІ (оновлено)

Управління Міністерства внутрішніх справ у Києві почало перевіряти факт наїзду автомобіля активіста Автомайдану на співробітника Державної автоінспекції. Про це з посиланням на прес-секретаря відомства Ольгу Білик передає BBC Україна.

За її словами, на представника ДАІ наїхали на Софійській площі, де автомобілі зупинилися на двох смугах руху, включивши аварійні вогні.

Як розповіла Білик, співробітник Державтоінспекції підійшов до одного з автомобілів, намагаючись пояснити водієві, що такі дії суперечать правилам дорожнього руху, проте водій зробив різкий маневр лыворуч, збив міліціонера і протягнув його ще кілька метрів.

Водій автомобіля намагався втекти, проте співробітники міліції заблокували йому проїзд, після чого він вибіг із транспорту, сів до іншої машину і зник, додала прес-секретар.

На даний час співробітник ДАІ госпіталізований. Також ведуться пошуки водія, який збив співробітника ДАІ.

Зазначимо, що інцидент за участю автомобіля "Тойота" з колони Автомайдану стався на вул. Богдана Хмельницького в районі Софійської площі близько 14:00. За даними МВС, автомобіль-порушник зареєстровано на юридичну особу.

Втім, активісти Автомайдану і свідки події стверджують - це була провокація з боку співробітника ДАІ, передає "5 канал". За їх словами, той підійшов до авто, яке рухалося з низькою швидкістю, і впав, удавши, що його нібито збила машина.

Інформацію про наїзд на працівника ДАІ внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.