ua en ru

МВС дозволило водіям не надавати в ДАІ квитанції про сплату штрафів за порушення ПДР

Міністерство внутрішніх справ України дозволило водіям не надавати в ДАІ квитанції про сплату штрафів за порушення ПДР, при цьому штрафи будуть зараховуватися після зарахування коштів на рахунок Держказначейства. Про це йдеться в наказі МВС № 606 від 20 червня 2013 року, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 27 червня за № 1093/23625.

Згідно з наказом також затверджено інструкцію з обміну інформацією між автоматизованою системю "Управління фінансами МВС України" та системою "Національна автоматизована інформаційна система Департаменту ДАІ" (НАІС ДДАІ).

Згідно з інструкцією, завантаження інформації про сплачені штрафи за порушення ПДР відбувається щодня о 14:00 відповідним працівником підрозділу ДАІ в автоматизовану систему "Управління фінансами МВС України" пакетів файлів виписок, отриманих у територіальних органах Державної казначейської служби України.

Завантажені файли автоматично генеруються в архівні транспортні файли за сплаченими на звітну дату штрафам в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі і зведений транспортний файл Україні.

Відповідний працівник підрозділу ДАІ здійснює відвантаження архівних транспортних файлів з автоматизованої системи "Управління фінансами МВС України", розархівування і завантаження в НАІС ДДАІ для автоматичного заліку сплачених штрафів.

Після завершення процесу обробки транспортних файлів формується звіт про результати автоматичного заліку. Платежі, по яких не вдалося здійснити автоматичний залік, зачитуються в ручному режимі.

Контроль за виконанням зазначеного наказу покладено на заступника голови МВС Віктора Ратушняка.
Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.