ua en ru

МВС розслідує факт побиття та пограбування журналіста співробітниками ДАІ

МВС розслідує факт побиття та пограбування редактора програми "Автомандри" (телеканал ТВі) Віктора Міняйла співробітниками спецпідрозділу ДАІ "Кобра". Про це повідомляє "5 канал".

Інцидент стався у Києво-Святошинському районі напередодні, проте відомо про нього стало лише сьогодні. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження і розпочали службову перевірку. Водночас члени парламентського комітету зі свободи слова від опозиції вимагають від генпрокурора Віктора Пшонки взяти цю справу під особистий контроль.

Як повідомив "5 каналу" сам постраждалий, його автомобіль зупинили близько 8:00, коли він їхав забирати собаку після важкої операції. Журналісту запропонували пройти до службового авто працівників ДАІ. Водночас даїшники відмовилися представлятися.

"Я взяв телефон, клацнув машину спереду. Відійшов, щоб знімати її ззаду, і поруч мою. Вони налетіли, схопили один ззаду, другий - почав бити. Залякали, все. Кажу, от давайте, дві тисячі, що в мене є. Вони їх забрали і поїхали. Все, я поїхав в міліцію і написав заяву", - розповів Міняйло.

Водночас, як повідомили у прес-службі МВС, 31 серпня Печерським райуправлінням міліції м. Києва відомості про даний інцидент було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України та розпочато кримінальне провадження.