ua en ru

МВС звинувачує нардепів від опозиції в потуранні правового нігілізму

МВС звинувачує народних депутатів України від опозиції у потуранні правового нігілізму і просить не втручатися в роботу співробітників міліції.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) звинувачує народних депутатів України від опозиції у потуранні правового нігілізму і просить не втручатися в роботу співробітників міліції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

Згідно з повідомленням,14 та 15 січня народні депутати України не дотримувалися принципу невтручання в роботу працівників правоохоронних органів.

Зокрема, 14 січня на Бессарабській площі в місті Києві працівникові Державтоінспекції, що намагався розборонити бійку, один з її учасників бризнув в обличчя з газового балончика і зник у напрямку Майдану Незалежності.

"Правоохоронці затримали правопорушника, 17-річного жителя Львівської області, та склали відносно нього адміністративні матеріали за двома статтями кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачають відповідальність за дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, затриманий, після складання процесуальних документів, був відпущений під особисте зобов'язання народного депутата України Юрія Бублика стосовно того, що він забезпечить явку неповнолітнього до районного суду і передасть його батькам.

Також 14 січня близько 23 години патрульні Голосіївського райуправління столичної міліції затримали одного з трьох невідомих, які розмальовували фарбою вентиляційну трубу метрополітену.

"Згодом приїхав народний депутат України від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко, який намагався спровокувати конфлікт з правоохоронцями, заважав проводити огляд місця події і складати необхідні процесуальні матеріали. У присутності народного обранця 19-річний студент відмовився від будь-яких пояснень щодо своїх дій", - додали в прес-службі.

Крім цього, вранці 15 січня співробітники ДАІ за перешкоджання ідентифікації номерного знака зупинили автомобіль.

"Водій Volkswagen вимогу про зупинку не виконав і продовжив рух, але пізніше був зупинений іншим патрулем ДАІ", - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з повідомленням, у відношенні порушника правил дорожнього руху інспектори намагалися скласти адміністративний протокол за вчинення правопорушення, але інші громадяни відтіснили інспекторів від автомобіля.

"За кермо транспортного засобу сів чоловік, який представився народним депутатом Володимиром Яворівським, і авто на чолі колони продовжило рух", - розповіли в МВС.

У прес-службі заявили, що порушення правил дорожнього руху активістами так званого "Автомайдану" були зафіксовані на відео.