ua en ru

МВС: Тижнева кількість злочинів у громадських місцях під час Євро зменшилася більш ніж на чверть порівняно з травнем – до 1,4 тис

Тижнева кількість злочинів у громадських місцях під час Євро зменшилася більш ніж не чверть порівняно з травнем - до 1,4 тис. Про це заявив начальник Головного штабу МВС України генерал-майор міліції Анатолій Лазарев, передає прес-служба міністерства.

"Кількість злочинів, учинених до початку Євро-2012 та безпосередньо у час його проведення, відрізняються у бік зменшення. Зокрема, якщо упродовж травня цього року у середньому щотижня було зареєстровано трохи більше 1,9 тис. злочинів, учинених у громадських місцях, то упродовж першого тижня проведення чемпіонату ця цифра зменшилася більш ніж на чверть - до майже 1,4 тис.", - сказав Лазарев.

Він додав: "Якщо розкласти ці дані по окремих видах злочинів, можна побачити зменшення кількості крадіжок (з 1 тис. 126 до 886) та грабежів (з майже 300 до 209). Зменшилася кількість зареєстрованих випадків хуліганства - зі 107 до 85".

Нагадаємо, заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, що нещасні випадки серед фанів на Євро-2012 в Києві відбуваються через надмірне вживання алкоголю.