ua en ru

Moody's знизило прогноз по рейтингу Barclays зі "стабільного" ​​на "негативний"

Агентство Moody's в четвер знизило прогноз по рейтингу надійності банку Barclays зі "стабільного" на "негативний", передає телеканал "Росія 24". Аналітики агентства вважають, що відхід зі своїх постів топ-менеджменту і пильна увага політиків, які викликані скандалом навколо ставок LIBOR, погано позначаться на бізнес-моделі компанії.

"Відставки серед вищого керівництва банку і невизначеність подальшого напрямку розвитку компанії є негативними факторами для власників облігацій", - йдеться в заяві агентства. "Тиск з боку акціонерів і політиків можуть змусити банк переглянути свою бізнес-модель і згорнути роботу інвестиційного підрозділу", - попередили аналітики.

В кінці червня банк був спійманий на спробах маніпулювання ставками міжбанківського кредитування LIBOR, і його оштрафували на 290 млн фунтів стерлінгів (400 млн євро). Перевірки аналогічних порушень почалися і щодо великих фінансових груп HSBC, Deutsche Bank, JP Morgan, Royal Bank of Scotland Group і Citigroup.
Своїх посад в Barclays вже позбулися Роберт Даймонд, який займав до останнього часу крісло генерального виконавчого директора, колишній голова ради директорів Маркус Ейджіус і екс-головний директор по операціях Джеррі де Месьє.