ua en ru

Moody's знизило рейтинги шести німецьких і трьох австрійських банків

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило рейтинги пріоритетних боргових зобов'язань і депозитів трьох найбільших австрійських і шести німецьких банків, говориться в повідомленні агентства.

Зокрема, рейтинг пріоритетних боргових зобов'язань і депозитів австрійського банку Raiffeisen Bank International (RBI) знижений на один щабель - з А1 до А2 з "стабільним" прогнозом. Також на один щабель був знижений рейтинг UniCredit Bank Austria (UBA) - з А2 до А3. Рейтинг Erste Group Bank AG був знижений на два щаблі - з А1 до А3. Прогнози по рейтингах UBA і Erste Group - "негативні".

Рейтингові дії також вжито до Commerzbank, DekaBank Deutsche Girozentrale, DZ BANK Deutsche Zentral-Genossenschaftsbank, Landesbank Baden-Wuerttemberg, Norddeutsche Landesbank GZ і Unicredit Bank AG.

Зокрема, довгостроковий і короткостроковий рейтинги депозитів Commerzbank були знижені на один щабель - з А2 до А3 і з Prime-1 до Prime-2 відповідно. Прогноз по рейтингу був змінений зі "стабільного" на "негативний". Moody's знизило рейтинги і кількох філій цих банків в інших країнах.

У повідомленні агентства наголошується, що рейтинг найбільшого німецького банку Deutsche Bank буде оцінений окремо, поряд з іншими найбільшими кредитними організаціями з великим обсягом операцій на світових ринках капіталу.

Рейтингові дії Moody's пояснюються, в першу чергу, впливом європейської боргової кризи на якість банківських активів. Також побоювання у агентства викликає обмежена кількість амортизує банківського капіталу, необхідного для поглинання збитків.

При цьому, в повідомленні Moody's окремо наголошується, що рейтинги німецьких банків продовжують залишатися вище, ніж у інших європейських кредитних організацій завдяки порівняно сприятливою операційному середовищі, більш низькому, ніж в середньому в Європі, рівнем безробіття та заборгованості населення, а також загальної стабільності економіки Німеччини.

Нагадаємо, на початку червня Moody's знизило в Україні рейтинги "Приватбанку", "ОТП Банку", і "Укрексімбанку".