ua en ru

Moody's відклало на місяць рішення про можливе пониження суверенного рейтингу Італії

Міжнародне рейтингове агентство Moody's на місяць подовжило розгляд питання про пониження суверенного рейтингу Італії, який на даний момент знаходиться на рівні Aa2, передає Reuters.
Згідно з повідомленням Moody's, "в світлі все більш складної і нестабільної економічної і фінансової ситуації і політичних змін, що відбуваються, в регіоні, Moody's продовжить оцінку держпаперів Італії в контексті виявлених раніше ризиків. Аналітики агентства докладуть всі зусилля для завершення оцінки протягом місяця".
Агентство поставило на розгляд питання про пониження рейтингу Італії 17 липня 2011 р., встановивши випробувальний термін тривалістю в 90 днів. Рішення про перегляд рейтингу Італії було ухвалене з кількох причин: по-перше, аналітики агентства врахували можливі негативні наслідки податково-бюджетної консолідації, необхідній Італії для скорочення держборгу, взяли до уваги той факт, що для країн єврозони із зростаючим держборгом застосовуються альтернативні умови фінансування, а також згадали структурні проблеми в макроекономічній ситуації країни.
Варто відзначити, що на тлі наближення кінця випробувального періоду акції найбільший фінансових інститутів єврозони - італійського банку Unicredit і французьких BNP Paribas і Credit Agricole - різко пішли вниз, незважаючи на загальну позитивну картину на європейських фінансових ринках.
В останні місяці Італія, третя економіка єврозони, стала об'єктом неспокою інвесторів через застій в економіці і значний держборг.