ua en ru

В Молдові встановили особи провокаторів, які брали участь у заворушеннях

В Молдові встановили особи провокаторів, які брали участь у заворушеннях Фото: Генпрокуратура Молдови

Ніхто з учасників поки не затриманий

Правоохоронні органи Молдови визначили особистості більшості провокаторів, які брали участь у заворушеннях у будівлі парламенту республіки в середу, 20 січня. Про це заявив на прес-конференції в суботу глава МВС країни Олександр Жиздан.

Відзначимо, в перший день, відразу після обрання уряду, між мітингувальниками прихильниками DA і поліцейськими, охранявшими будівлю парламенту, зав'язалася бійка біля одного із задніх виходів. В результаті кількох сутичок десятки протестуючих прихильників платформи DA прорвалися в будівлю вищого законодавчого органу республіки.

"Більшість провокаторів виявлено. Ми встановили їх особистості. Поки ніхто не затриманий. Відео має бути проаналізоване. Також повинні бути допитані особи госпіталізовані. Тобто слідство ще триває", - підкреслив Жиздан, додавши, що в наступні дні, всі ідентифіковані особи будуть запрошені на допит.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом заворушень біля будівлі парламенту, що відбулися ввечері 20 січня 2016 року.