ua en ru

Молдова не змінить рішення щодо виведення військових РФ з Придністров'я, - прем'єр

Молдова не змінить рішення щодо виведення військових РФ з Придністров'я, - прем'єр Фото: Павло Філіп (pavelfilip.md)

Москва відмовилася піднімати на обговорення в ООН тему виведення військових з території республіки

Позиція Кишинева щодо включення в порядок денний засідання Генеральної асамблеї ООН питання про виведення іноземних військових з території республіки не буде змінюватися. Про це заявив прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, передають "РИА Новости".

"Ви знаєте, яка позиція Кишинева, тому що ми це висловили на полях Організації Об'єднаних Націй. Тому, мені здається, що тут навіть коментувати нічого", - заявив Філіп, коментуючи прохання Москви про відмову піднімати на обговорення на ГА ООН тему виведення іноземних військових з території республіки.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив, що питання про виведення військових РФ з Придністров'я не просунеться далі простих декларацій.

"Впевнений, що цей черговий антиросійський демарш уряду Молдови залишиться тільки на рівні декларацій і спрямований на зовнішнього західного споживача в надії заручитися підтримкою для отримання чергової дози фінансових вливань", - сказав він.

Додон також вважає, що уряд вже усвідомив свою помилку і "дав задній хід", внісши поправки в декларацію. Він також підкреслив, що виведення військ РФ з Придністров'я може призвести до "зриву миротворчої операції в зоні конфлікту".

Нагадаємо, МЗС РФ викликало посла Молдови в Москві через звернення до ООН.