ua en ru

МОК готовий опротестувати рішення CAS щодо виправдання 28 російських спортсменів

МОК готовий опротестувати рішення CAS щодо виправдання 28 російських спортсменів Фото: Олімпійські ігри (Olympic.org)

Організація звернеться до Федерального суду Швейцарії

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) готовий оскаржувати рішення Спортивного арбітражного суду (CAS), який задовольнив апеляції 28 російських спортсменів про анулювання результатів Ігор-2014 і довічне відсторонення від Олімпіад. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

"З одного боку, підтвердження порушень антидопінгових правил для 11 спортсменів через маніпуляції з їх зразками ще раз свідчить про існування систематичних маніпуляцій в антидопінговій системі на Олімпійських іграх в Сочі. З іншого боку, МОК дуже шкодує, що члени комісії не використовували доведеного існування систематичних маніпуляцій в антидопінговій системі в інших 28 випадках", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення CAS не означає, що виправдані 28 спортсменів будуть запрошені на Олімпійські ігри. МОК має намір ще раз проаналізувати кожну ситуацію і за необхідності може подати апеляцію до Федерального суду Швейцарії.

Раніше МОК визнав 43 російських спортсмена, які брали участь в Іграх в Сочі, винними в порушенні антидопінгових правил, анулював їх результати і довічно усунув від участі в Олімпіадах.

Нагадаємо, CAS задовольнив апеляції 28 з них. Ще 11 апеляцій суд задовольнив частково.