ua en ru

Могерині закликала переосмислити діяльність ЄС

Могерині закликала переосмислити діяльність ЄС Фото: Федеріка Могерини

Могерині заявила, що ЄС потребує нової глобальної стратегії

Високий представник Європейського Союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могерині закликала переосмислити діяльність ЄС. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської зовнішньополітичної служби.

Як повідомляється, напередодні саміту ЄС 28-29 червня Могерині направила державам-членам союзу текст підготовленої глобальної стратегії ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки.


Офіційно ж нову стратегію ЄС Могерини представить в ході саміту.

"Мета, навіть існування нашого Союзу піддається сумніву. Тим не менше, наші громадяни і світ мають потребу в сильному Європейському союзі, як ніколи раніше. У важкі часи сильним є той союз, який мислить стратегічно, розділяє спільне бачення і діє разом", - заявила вона.

Могерині зазначила, що ЄС потребує в спільному баченні і спільних діях особливо зважаючи референдум у Великобританії.

"Це ще більш вірно після британського референдуму. Насправді ми повинні переосмислити, як працює ЄС і ми прекрасно знаємо, що для цього потрібно зробити, ми знаємо свої принципи, інтереси і пріоритети. Зараз не час для невизначеності: наш союз потребує стратегії. Нам необхідно загальне бачення, і спільні дії", - додала вона.

Як повідомляється, стратегія відображає колективні думки, висловлені в цьому процесі і пропонує стратегічне бачення глобальної ролі ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більше 3 млн британців підписали петицію за проведення нового референдуму про Великобританії.