ua en ru

Могерини обговорить у Києві Донбас і боротьбу з корупцією - Єврокомісія

Могерини обговорить у Києві Донбас і боротьбу з корупцією - Єврокомісія Фото: Федеріка Могерини (flickr.com/eeas)

В Україну приїде глава європейської дипломатії Федеріка Могерини

На наступному тижні глава європейської дипломатії планує відвідати Київ, щоб почути про антикорупційни реформи та ситуацію на Донбасі. Про це повідомили джерела Deutsche Welle в Єврокомісії.

Зокрема, повідомляється, що 11-12 березня до Києва з робочим візитом прибуде верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини. Під час візиту глава європейської дипломатії має намір, зокрема, зустрітися з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та міністром закордонних справ Павлом Климкиным.

За інформацією джерела видання в Єврокомісії, голова європейської дипломатії хоче почути з перших вуст інформацію про стан реформ в Україні. Під час одного з ланчів вона також поспілкується з представниками громадянського суспільства, зокрема з тими, хто займається антикорупційною боротьбою.

Серед головних тем обговорення під час візиту Федерики Могерини - і ситуація на Донбасі. У Києві в Могеріні запланована окрема зустріч з членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні, а також міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишевим.

Програмою візиту передбачено також виступ представниці ЄС перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Востаннє Федеріка Могеріні відвідувала Київ в листопаді 2015 року в рамках поїздки країнами "Східного партнерства". 19 березня в Брюсселі відбудеться засідання Ради ЄС у закордонних справах, до участі в якій запросили і голову зовнішньополітичного відомства України Павла Клімкіна.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, глава зовнішньої політики ЄС збиралася відвідати Україну в березні, приблизно в той же час, коли міністри закордонних справ країн-членів ЄС обговорять відносини між Україною та ЄС у Брюсселі. Серед тем обговорення планувалися: реформи в Україні, ситуація в окупованому Росією Криму і відносини з РФ.