ua en ru

Місія СБ з підтримки створення системи кадастру завершила свій візит до України

Група фахівців Світового банку, що перевіряла хід виконання заходів в рамках проекту видачі державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та створення системи кадастру завершила свій візит до України 20 лютого 2013 р. Про це йдеться в повідомленні СБ.

Група фахівців Світового банку підготувала попередню оцінку, згідно з якою всі передбачені проектом завдання мають бути виконані до закриття проекту 30 квітня 2013 р., в тому числі запровадження електронного кадастру. Місія відзначила, що подальші перевірки незалежною фірмою з технічної оцінки буде завершено найближчими тижнями.

Нагадаємо, проект видачі державних актів на право власності на землю в сільській місцевості набув чинності 30 липня 2004 р. і завершиться 30 квітня 2013 р. Сума позики становить 89,7 млн дол., з цієї суми на сьогодні освоєно 74,3 млн дол.

Основні досягнення проекту стосуються галузі видачі державних актів на право власності на землю, картографії та запровадження електронного земельного кадастру. В рамках проекту здійснювалось безпосереднє фінансування видачі державних актів на право власності на землю для більш як 700 тис. земельних ділянок.

Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан зазначив: "Електронний кадастр є вельми важливим для звичайних громадян, бо вони можуть зареєструвати земельну ділянку набагато швидше і з меншими витратами. Це збільшує прозорість та безпеку".

У той же час група фахівців Світового банку підкреслила, що в земельному секторі все ще залишається багато проблем. "Хоча в рамках проекту проведено вельми важливу технічну роботу, що заклала основи для подальшої діяльності, загальний комплекс питань в галузі земельної політики й надалі породжує виклики, які стримують розвиток сільського господарства, сільської і міської місцевості", - зазначає СБ.

Читайте також: З 17 млн ​​ділянок на кадастровій карті України 3,5 млн нашаровуються один на одного