МОЗ пропонує посилити вимоги до якості м'яса птиці з 2016 р
Міністерство охорони здоров'я пропонує з 2016 р. посилити вимоги до якості м'яса птиці, зокрема встановити максимально допустиму кількість вологи в тушках залежності від способу охолодження. Про це йдеться в наказі Міністерства охорони здоров'я № 694 "Про затвердження гігієнічних вимог до м'яса птиці та окремими показниками його якості", прийнятому 6 серпня 2013 р.
Згідно з наказом, для тушок, охолоджених повітрям, частка вологи, що виділяється при розморожуванні, повинна становити не більше 1,5%, для м'яса птиці, охолодженого аерозолем - не більше 3,3%, а для охолодженого методом занурення у воду - не більше 5 , 1%.
Перевірки вмісту води повинна проводитися не рідше одного разу на три місяці шляхом відбору зразків заморожених і швидкозаморожених частин тушок птиці на потужностях, що виробляють таку продукцію.
Якщо птах надається як свіжа, вона не повинна мати жодних ознак попереднього охолодження або заморожування.