Міністерство охорони здоров'я України готує проект законодавства, що регулює процеси комерційного просування харчових продуктів, підданих технологічній обробці, проблему утримання в харчових продуктах "прихованих" цукрів, солі та надлишкових насичених жирів, оподаткування та маркетинг алкогольної та тютюнової продукції. Про це повідомила міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, виступаючи на Конференції ВООЗ у Відні з питань харчування і неінфекційних захворювань, передає її прес-служба.
"Найважливішим напрямом роботи для нас також є зміцнення ланки первинної медико-санітарної допомоги, як надійного авангарду у виявленні та усуненні перших симптомів та факторів ризику неінфекційних захворювань", - підкреслила міністр.
Вона також зазначила, що Україна підтримує план дій в галузі харчових продуктів і харчування для Європейського регіону ВООЗ на 2014-2020 рр. і докладе максимальних зусиль для реалізації його положень, актуальних для України, на національному рівні.