ua en ru

Мін'юст змінив спосіб нарахування винагороди реалізаторам за продаж арештованого майна.

Спеціалізовані організації, що займаються реалізацією арештованого майна через аукціони, отримуватимуть 15% винагороди від продажної ціни лота, тобто від фактично вирученої суми, а не від вартості, за якою майно було передано на реалізацію. Відповідні зміни до порядку реалізації арештованого майна затверджено наказом Міністерства юстиції № 2166/5 від 17 листопада 2009 р., повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомив міністр юстиції України Микола Оніщук, зміни спрямовані на підвищення зацікавленості спеціалізованих організацій у реалізації за найвищою ціною арештованого майна, у т.ч. - нерухомого.

Винагорода за реалізацію арештованого майна, як і раніше, не перевищуватиме 15%. Проте реалізатори отримуватимуть винагороду за надані послуги з реалізації майна у відсотках до продажної ціни лота (тобто до суми, фактично вирученої від продажу), а не до вартості, за якою майно передається на реалізацію.

Передбачається також, що при визначенні організації, якій буде запропоновано реалізацію того чи іншого майна, комісією оцінюватимуться умови, висунуті реалізатором, у т.ч. - розмір винагороди за надані послуги з реалізації майна.

З метою підвищення ефективності реалізації арештованого майна, цим же наказом Мін'юсту внесено також низку змін до тимчасового положення про порядок проведення прилюдних торгів з реалізації арештованого нерухомого майна та до інструкції про проведення виконавчих дій.