ua en ru

Мін'юст: заступник голови АП Олексій Дніпров підпадає під люстрацію

Мін'юст: заступник голови АП Олексій Дніпров підпадає під люстрацію Фото: директор люстрационного департаменту Мін'юсту Тетяна Козаченко

Про це сьогодні заявила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко

Заступник глави Адміністрації президента України Олексій Дніпров підпадає під люстрацію. Про це сьогодні в ході засідання комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"По президенту України - це повноваження президента (звільняти, - ред.) голів адміністрацій - це Кіровоградська ОДА, три керівники Служби безпеки, а також на посаді виявлено заступника Адміністрації президента Олексія Дніпрова, який у відповідний люстраційний період був заступником міністра освіти Табачника, - підпадає під заборону. Незважаючи на це, він був призначений до Адміністрації президента", - сказала Козаченко.

За її словами, досі на посадах працюють особи, що підпадають під дію норм закону про очищення влади в Україні, - це керівники Вінницького, Хмельницького та Чернігівського обласних управлінь СБУ, а також голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.

Як додала Козаченко, звільнити відповідних осіб має саме президент України. Водночас у міністерствах не виявлено керівних осіб, які б підпадали під люстрацію.

Як повідомлялося, співробітники Адміністрації президента України створили профспілку, щоб уникнути люстрації. Про це ще наприкінці 2014 повідомляв заступник глави АП Дмитро Шимків.

Мін'юст: заступник голови АП Олексій Дніпров підпадає під люстрацію