ua en ru

Мін'юст зафіксував 20 нападів на співробітників пенітенціарної служби в 2017 році

Мін'юст зафіксував 20 нападів на співробітників пенітенціарної служби в 2017 році Фото: Мін'юст (УНІАН)

В цьому році засуджені зафіксували 20 нападів на співробітників пенітенціарної системи

Протягом 2017 року в'язні вчинили 20 нападів на співробітників пенітенціарної системи. Про це на брифінгу повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов, передає "Радіо Свобода".

Також Чернишов повідомив, що головною проблемою пенітенціарної системи України є некомплект співробітників з-за низьких зарплат.

Нагадаємо, сьогодні генеральний прокурор України Юрій Луценко ініціював повне оновлення силових структур Пенітенціарної служби України.

"Буду домагатися конкурсу на всі адміністративні посади та повного оновлення силових структур Пенітенціарки. Сьогодні зустріч з прем'єром", - повідомив Луценко.

Як відомо, сьогодні співробітники прокуратури Одеської області спільно з представниками уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявили факти жорстокого поводження з арештантами місцевого СІЗО. За результатами проведеної перевірки правоохоронці почали розслідування у кримінальному провадженні за ч. ст 2. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, яке супроводжувалося насильством, діями, які ображають особисту гордість потерпілого).