ua en ru

Мін'юст вважає некоректною оцінку законів від 16 січня з боку ряду зарубіжних країн

Олена Лукаш висловила невдоволення тим фактом, що деякі країни, що позиціонують себе як партнери України, ще до ознайомлення з законами, прийнятими Верховною Радою 16 січня, висловили своє негативне ставлення до їх змісту.

Міністр юстиції Олена Лукаш висловила невдоволення тим фактом, що деякі країни, що позиціонують себе як партнери України, ще до ознайомлення з законами, прийнятими Верховною Радою 16 січня, висловили своє негативне ставлення до їх змісту. Про це вона заявила в ході сьогоднішньої зустрічі з дипломатами США, Канади та країн ЄС з актуальних питань внутрішньополітичного життя України, передає кореспондент РБК-Україна.

Лукаш висловила сподівання, що така позиція деяких країн не свідчить про подвійні стандарти щодо України.

"Заява представників деяких країн про їх (прийнятих 16 січня ВР України законів) невідповідності європейським стандартам викликає як мінімум здивування, а насправді говорить про відсутність принципу партнерства і взаємності по відношенню до рівноправних учасників міжнародних відносин, тим більше, що осуджуючі заяви прозвучали до появи текстів законів. Я, міністр юстиції, ще не бачила текстів законів, а деякі дипломати дозволили собі не читаючи їх, не вникаючи в їх і не порівнюючи із власним законодавством засудити їх суть", - сказала Лукаш і додала: "Принцип: не читав, але засуджую неприпустимий і не партнерським".