ua en ru

Мін'юст презентував публічний реєстр неплатників аліментів

Мін'юст презентував публічний реєстр неплатників аліментів Фото: Павло Петренко (kmu.gov.ua)

Реєстр почне повноцінно працювати з 6 лютого

Публічний реєстр неплатників аліментів почне повноцінну роботу завтра, 6 лютого. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні буде презентовано публічний реєстр злісних неплатників аліментів, який почне повноцінно працювати з завтрашнього дня", - повідомив він.

За його словами, майже 600 тис. дітей є заручниками безвідповідальності своїх батьків.

"На обліку в органах виконавчої служби Міністерства юстиції України перебуває саме таку кількість судових рішень, за якими батьки, в основному це чоловіки, які намагаються ухилитися від прямого конституційного захисту зобов'язання маленьких українців, які стають заручниками побутових чвар, проблем між дорослими", - додав Петренко.

Нагадаємо, 20 січня повідомлялося, що Державна виконавча служба в 2018 році планує створити реєстр боржників за аліментами. За словами заступника Міністра юстиції Сергія Шкляра, боротьба зі злісними неплатниками аліментів є один з пріоритетних напрямків роботи Мін'юсту.

"Окремий напрямок у роботі ДИС у 2017 році - це боротьба зі злісними неплатниками аліментів, заборгованість яких становить понад 6 місяців. У 2017 році державними виконавцями Мін'юсту стягнуто понад 2,4 млрд гривень заборгованості з аліментів на користь 576 тис. дітей", - сказав заступник Міністра юстиції Олексій Воробйов.