ua en ru

Мін'юст пропонує збільшити мінімальну суму аліментів до 2 тисяч гривень

Мін'юст пропонує збільшити мінімальну суму аліментів до 2 тисяч гривень Фото: Мін'юст хоче збільшити аліменти (УНІАН)

З початку 2018 року вже стягнуто 450 млн гривень боргів за аліменти

Мінімальна сума аліментів в Україні має бути збільшена з 900 до 2000 гривень. Про це сьогодні, 2 березня, під час години запитань до уряду у Верховній раді заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз на рівні закону встановлена занадто низька мінімальна соціальна норма для дітей, які отримують аліменти. Якщо батько не має роботи або має мінімальну зарплату, він платить тільки близько 900 гривень на користь цієї дитини. У рас є ініціатива, щоб цю суму підняти хоча б до двох тисяч гривень", - заявив Петренко.

За його словами, з початку 2018 року на підставі законів щодо посилення відповідальності за несплату аліментів на користь дітей було стягнуто 450 млн гривень.

Нагадаємо, в Україні майже 62 тисячі осіб на сьогоднішній день мають заборгованість у сплаті аліментів більше року.

Раніше повідомлялося, станом на 27 лютого за 14 днів роботи закону про обмеження для неплатників аліментів кількість людей, які оголошені в розшук, збільшилася з 6 до майже 8 тис.

Зазначимо, що в Україні 6 лютого 2018 року набув чинності закон про посилення відповідальності за несплату аліментів. Згідно з документом, боржником вважається один з батьків, який не платив аліменти протягом трьох місяців, його дані вносяться до реєстру боржників після звернення іншого батька. Після того, як заборгованість по виплаті аліментів перевищить суму за 6 місяців, боржника обмежуватимуть у праві виїзду за кордон, управління авто, користуванні мисливською і пневматичною зброєю.